
Passar som tillbehör till kötträtter av nöt eller lamm och kyckling.
Kål med ärter (4 port)
- 500 gr färsk vitkål
- 125 gr frysta ärter
- 1/2 dl matolja
- 2 tsk hel spiskummin
- 2 lagerblad
- 1 krm röd spansk peppar
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1 grön spansk peppar
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- 1/2 tsk garam masala
Strimla kålen. Tina ärterna. Enklast är att lägga dem i en sil och spola dem under varmt vatten någon minut.
Värm oljan i en kastrull på medelvärme tills det sisslar när man släpper ner ett spiskumminfrö. Lägg då i spiskummin och lagerblad och låt dem fräsa några sekunder. Lägg i kål och ärter och fräs under omrörning en halv minut. Sätt till chilipeppar och gurkmeja rör om, sänk värmen och låt koka under lock tills kålen mjuknat ca 5 min.

Finhacka den gröna chilin. Tillsätt chili, salt och socker. Rör om lägg på locket och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Strö över och rör försiktigt ner garam masala precis före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar