
Idag åt vi garam masala kyckling med ris, kryddad kål och raita. Linser är gott och nyttigt och passar perfekt i denna rätt. Man kan lätt bestämma styrkan på maten vilket är ett plus om små barn ska äta detta.
Garam masala kyckling med röda linser
- 3 kycklingfiléer
- 1 msk garam masala krydda
- 1/2 dl röda linser
- 3 dl vatten
- 2 dl creme fraiche
- 1 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk socker
- 1-2 msk tomatpure
- 1 tsk cayennepeppar ( kan uteslutas )
- salt, peppar
- bladpersilja
Strimla kycklingfiléerna och bryn dom i lite matfett. Hacka paprikan och vitlöksklyftorna och lägg ner dom i stekpannan. Häll i alla övriga ingredienser och låt puttra tills linserna är lagom mjuka. Klipp över persilja. Servera med ris, mango chutney och yoghurt/raita.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar