2010/10/18

Squashkaka med apelsinglasyr


Smakrik kaka som är himmelsk god tack vare alla kryddor, choklad och valnötter. Apelsinglasyren gör den extra mumsig. Strimla gärna lite choklad och apelsinskal på glasyren före servering.


Squashkaka med apelsinglasyr

3 ägg
4 dl råsocker
5 dl grovt riven squash
1 1/2 dl rapsolja
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 1/2 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1/2 tsk riven muskot
2 dl hackade valnötter
100 gr mörk choklad

Apelsinglasyr
100 g philadelphiaost
50 gr rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 apelsin


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner riven squash och olja.

Blanda mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Vispa ner blandningen i smeten. Blanda ner nötter och choklad.

Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 70 minuter. Prova med en sticka så att kakan är genomgräddad. Låt svalna.

Blanda apelsinglasyren genom att mosa osten och vispa smöret till en slät smet. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och apelsinskal. Bred glasyren över den kalla kakan.

Ps. man kan utesluta choklad och apelsin om man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar