2010/10/03

Rödbetskaka ( kirmizi pancarli kek )



Receptet räcker till en långpanna, ca 20x30 cm

Rödbetskaka

5 dl rårivna rödbetor
3 ägg
3 dl socker,
2 dl matolja
5 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 dl krossad ananas avrunnen
smör och ströbröd till formen



Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg och socker i en bunke, tillsätt matolja och fortsätt vispa tills allt är blandat.Blanda i en annan bunke mjöl,kanel,bakpulver, vaniljsocker,salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner rödbetor och ananas. Rör tills allt är blandat.Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda kakan i ca 50 minuter. Låt svalna helt.




Glasyr

200 gr philadelphia ost
1 dl smält smör
3 dl florsocker
kokos

Blanda allt till en jämn smet och bred på den avsvalnade kakan, strö kokos på skär i bitar och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar