2010/10/26


Falafel är en maträtt vanlig i Mellanöstern. Den består av friterade bollar innehållande kikärtorI Sverige serveras falafel ofta i pitabröd, pizzabröd eller libabröd med grönsaker och hummus eller olika såser på restauranger, pizzerior och gatukök.

Falafel 3-4 port

6 dl kokta kikärtor
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl klippt persilja
5 msk vetemjöl
2 krm salt
2 krm spiskummin
1 krm mald koriander
1 krm svartpeppar
1 ägg
matolja ( solrosolja rapsolja )att steka i..

Blanda alla ingredienserna i en mixer eller matberedare. Mixa till en jämn smet.Tillsätt mer mjöl om smeten känns lös.Smaka av med salt. Forma runda bollar och stek i matoljan tills de fått en jämn färg.Servera med morotstzatziki,grönsaker mm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar