2010/09/30

Yoghurtlimpa ( yogurtlu ekmek )



Ger ett fast och smakrikt bröd. Yoghurt kan bytas ut mot filmjölk. Linfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. solrosfrön och/eller olika kross och kli. Honung kan bytas ut mot sirap eller socker. Hasselnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter.

Yoghurtlimpa ( 1 st )

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl linfrön (krossade )
1 dl hasselnötter
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1/2 dl honung
1/2 dl lingon (osockrade )
el. lingonsylt
matfett till ugnsform
ströbröd till form



Sätt ugnen på 175ºC.Blanda alla torra ingredienser.Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.Smörj (och bröa) en avlång brödform à ca 1 1/2 liter.Häll i smeten.Sätt in nertill i ugn i 60 minuter.Låt brödet svalna ordentligt på galler innan det skärs i skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar