2009/11/15

Päron & Kardemummakaka ( Armutlu kek )


Päron & Kardemummakaka

175 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
2 st ägg
3 dl mjöl
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
½ dl vatten
1st stort Päron
smör och ströbröd till formen





Sätt ugnen på 175ºC.Smörj och bröa formen till kakan.Vispa rumsvarmt smör och socker poröst.Tillsätt äggen, ett i taget.Blanda de torra ingredienserna väl i en annan skål och rör sedan försiktigt ner bladningen i smeten.Tillsätt vattnet.Skala och tärna päronet i lagom stora bitar och blanda i smeten. Häll smeten i formen och tryck ner päronbitarna.Grädda kakan längst ner i ugnen ca 45-50 min, använd provsticka och om den kommer upp torr så är kakan klar.Låt kakan kallna i formen på galler.




Armutlu kek

175 gr oda sicakliginda margarin yada tereyagi
2 kucuk boy cay bardagi kahverengi fazla cekilmemis seker yada bildigimiz normal tozsekerde kullanabilirsiniz.
2 yumurta
3 cay bardagi un
1 cay kasigi vanilya
1 cay kasigi toz kakule
1 cay kasigi kabartma tozu
yarim cay bardagi su
1 orta boy armut
firin kabinin icine sürmek icin yag ve galeta unu

Firini 175 dereceye ayarlayin. Kullanicaginiz firin kalibina yag sürün galeta unu serpin. Oda sicakligindaki yag ve sekeri cirpin. Yumurtalari teker teker yedirerek cirpin. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakuleyi ayri bi tabakta karistirin. Yag karisiminin icine ekleyin ve tahta kasikla iyice karistirin. Suyunu ekleyin. Kabuklari soyulmus ve küp seklinde dogranmis armutlarida ekleyin karistirin. Kalibin icine dökün yaklasik 45-50 dk pisirin. Soguduktan sonra kesin servis edin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar