2009/10/15

Thaikyckling ( tayland usulü tavuk )

Starkt och genuint thailänsdska smaker. Men med den fettsnåla varianten av kokosmjölk.

Thaikyckling ( 4 port )

  • 4 st kycklingbröst
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 pkt wokgrönsaker ( 500 gr )
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk röd currypasta
  • 1/2 - 1 lime
  • matolja

Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna med lite olja. Slå på kokosmjölken och lägg i grönsakerna, ingefäran och currypastan. Pressa i limesaft och koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt på slutet. Servera med nykokt basmati ris.





Tayland usulü tavuk ( 4 kisilik )
  • 4 parca tavuk gögsü
  • 400 gr hindiztan cevizi sütü
  • 500 gr kadar dondurulmus thai sebzesi ( havuc, cin lahanasi, kirmizi biber, limon otu )
  • 1 cay kasigi toz zencefil
  • 2 yemek kasigi kirmizi köri ezmesi (röd curry pasta )
  • 1/2 -1 yesil limon
  • 1 yemek kasigi siviyagi

Büyük bir Wok tavasinda yagi hafif isitin ve tavuk gögüslerini kavurun. Diger kalan malzemeleride ekleyip 10- 15 dakika kisik ateste pisirin. Altini kapatmadan önce tuzuna bakin gerekiyorsa tuz ekleyin. Ocaktan alin basmati pilaviyla servis yapin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar