Thaikyckling ( 4 port )
- 4 st kycklingbröst
- 4 dl kokosmjölk
- 1 pkt wokgrönsaker ( 500 gr )
- 1 tsk ingefära
- 2 msk röd currypasta
- 1/2 - 1 lime
- matolja
Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna med lite olja. Slå på kokosmjölken och lägg i grönsakerna, ingefäran och currypastan. Pressa i limesaft och koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt på slutet. Servera med nykokt basmati ris.
Tayland usulü tavuk ( 4 kisilik )
- 4 parca tavuk gögsü
- 400 gr hindiztan cevizi sütü
- 500 gr kadar dondurulmus thai sebzesi ( havuc, cin lahanasi, kirmizi biber, limon otu )
- 1 cay kasigi toz zencefil
- 2 yemek kasigi kirmizi köri ezmesi (röd curry pasta )
- 1/2 -1 yesil limon
- 1 yemek kasigi siviyagi
Büyük bir Wok tavasinda yagi hafif isitin ve tavuk gögüslerini kavurun. Diger kalan malzemeleride ekleyip 10- 15 dakika kisik ateste pisirin. Altini kapatmadan önce tuzuna bakin gerekiyorsa tuz ekleyin. Ocaktan alin basmati pilaviyla servis yapin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar