Morotsbröd ( 24 st )
- 5 dl mjölk eller vatten
- 50 gr jäst
- 50 gr flytande margarin eller 1/2 dl olja
- 2 stora finrivna morötter
- 1 tsk salt
- 2 msk ljus eller vit sirap eller socker
- 4 dl vetemjöl special
- 8 dl fullkornsmjöl av dinkel
Värm mjölken eller vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, flytande margarin eller olja, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl av dinkel till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
- 1 bucuk su bardagi su
- 50 gr maya
- 2 yemek kasigi tozsekeri yada seker pekmezi
- 50 gr erimis yag yada yarim su bardagi sivi yag
- 1 cay kasigi tuz
- 2 büyük rendelenmis havuc
- yaklasik 500 gr kepekli un
- yaklasik 300 gr kadar un
Yagi eritin icine suyu yada sütü ekleyin ( 37 derece olmasi lazim ) Büyük bi hamur kabinin icine mayayi ezin üzerine yag/süt karisimini ekleyin, mayanin iyice erimesini saglayin. Diger malzemeleride katarak hamur haline getirin. Yaklasik 30 dakika üzeri kapali dinlensin.
Tezgaha az un serpin hamuru hafif yogurun. Yaglanmis tepsiye güzelce yayin, 24 esit parcaya kesin ve catallayin. Üzerine bez kapatin 30 dakika daha dinlensin. 225 derecelik firinda 15 - 20 dakika pisirin.
Åh det här ska brödet ska jag nog försöka hinna baka i helgen! Långpannebröd är perfekt och detta verkar jättegott! Du gör så mycket gott, så man blir verkligen sugen att prova! /Tina
SvaraRaderatack för kommentaren gullet, det ä jätte lätt och tar inte så lång tid heller så prova säger jag!!!
SvaraRadera