2009/08/29

Plommonsaft

Har fått en massa röda plommon från kusinen. Här har jag kokat saft, tänkte också baka plommonpaj, koka sylt eller marmelad.



Plommonsaft
  • ca 1,5 kg röda plommon
  • kallt vatten
  • strösocker

Skölj plommonen och lägg över i kastrull. Lägg i så mycket vatten så plommona täcks. Sjud med vattnet tills de kokat sönder. Sila igenom silduk. Häll tillbaka i kastrullen tillsätt socker mycket som du önskar, själv hade jag i 4 dl. Koka upp och skumma.Häll den heta saften i uppvärmda flaskor och förslut väl. Förvara svalt.

4 kommentarer:

  1. Masallah cok guzel olmus, recelde cok guzel olur.

    SvaraRadera
  2. Tesekkürler canim.Bloguma hosgeldin, herzaman beklerim...

    SvaraRadera
  3. Rica ederim canim, Blogunu zevkle izliyorum cok guzel gercekten, Hayirli ramazanlar.

    SvaraRadera
  4. saol cnm sanada hayirli ramazanlar...

    SvaraRadera