2009/08/31

Kål med ärter


Passar som tillbehör till kötträtter av nöt eller lamm och kyckling.

Kål med ärter (4 port)
  • 500 gr färsk vitkål
  • 125 gr frysta ärter
  • 1/2 dl matolja
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 1 krm röd spansk peppar
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 grön spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk garam masala

Strimla kålen. Tina ärterna. Enklast är att lägga dem i en sil och spola dem under varmt vatten någon minut.

Värm oljan i en kastrull på medelvärme tills det sisslar när man släpper ner ett spiskumminfrö. Lägg då i spiskummin och lagerblad och låt dem fräsa några sekunder. Lägg i kål och ärter och fräs under omrörning en halv minut. Sätt till chilipeppar och gurkmeja rör om, sänk värmen och låt koka under lock tills kålen mjuknat ca 5 min.




Finhacka den gröna chilin. Tillsätt chili, salt och socker. Rör om lägg på locket och låt koka ytterligare 2-3 minuter. Strö över och rör försiktigt ner garam masala precis före serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar