2009/08/31

Garam masala kyckling


Idag åt vi garam masala kyckling med ris, kryddad kål och raita. Linser är gott och nyttigt och passar perfekt i denna rätt. Man kan lätt bestämma styrkan på maten vilket är ett plus om små barn ska äta detta.

Garam masala kyckling med röda linser

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 msk garam masala krydda
  • 1/2 dl röda linser
  • 3 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk socker
  • 1-2 msk tomatpure
  • 1 tsk cayennepeppar ( kan uteslutas )
  • salt, peppar
  • bladpersilja

Strimla kycklingfiléerna och bryn dom i lite matfett. Hacka paprikan och vitlöksklyftorna och lägg ner dom i stekpannan. Häll i alla övriga ingredienser och låt puttra tills linserna är lagom mjuka. Klipp över persilja. Servera med ris, mango chutney och yoghurt/raita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar