Yoghurtsoppa
- 1/2 dl gröna linser
- 1 dl rundkornigt ris
- 1 ägg
- 2 dl grädde
- 1/2 liter naturell yoghurt
- 1/2 msk vetemjöl
- 1 liter kokhett vatten
- 25 gr smör
- 1 msk torkad mynta
- 1/2 tsk pulbiber ( torkad paprikapulver grovmalen )
- salt
Lägg riset och linserna i en djup kastrull, skölj det tills vattnet ser klar ut. Låt vattnet rinna av. Lägg i ägget, grädden, yoghurten och mjölet, tillsammans med riset och linserna. Lägg kastrullen på den heta plattan vispa den tills den kokar, det viktigaste här är att blanda hela tiden tills den kokar, om du slutar vispa då skär den sig.
Här ser man hur den kokar, när den börjar koka då tillsätter man 1 liter kokhett vatten och sätter plattan på låg värme och låter den koka ca 10-15 min. Den är klar när riset och linserna känns mjuka. Du får smaka. Ta av kastrullen från plattan.
Ta en liten kastrull nu smält smöret, den ska brynas och bli brunt.
Ta en liten kastrull nu smält smöret, den ska brynas och bli brunt.
Ja turkar gillar den men andra kan ha lite svårt för varm yoghurt :)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaTack så mycket för detta recept. otroligt god soppa!
MVH
M.I
ps. är inte turk :)