2009/05/07

Blåbärscheesecake


Blåbär är ett av de mest populära bären i Sverige och kan användas till bland annat paj, saft, sylt, marmelad, kräm, te och soppa.

Blåbärscheesecake 10 pers

Botten

  • 75 gr smör
  • 200 gr digestivekex

Fyllning

  • 200 gr blåbär
  • 400 gr Philadelphiaost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl maizena majsstärkelse
  • 3 ägg

Garnering

  • 100 gr vit choklad
  • blåbär
  • myntablad



Botten

Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut smuldegen i en pajform med löstagbar kant , ca 24 cm i diameter.





Fyllning

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda blåbär , färskost , creme fraiche , socker , vaniljsocker , maizena och ägg till en slät kräm , gärna i matberedare. Häll i pajformen. Grädda längst ner i ugnen ca 50 min. Låt stå i kylen över natten.


Garnering
Riv eller hyvla den vita chokladen. Fördela över cheesecaken vid serveringsdags. Garnera med blåbär och myntablad.



Cheesecaken bör göras en dag i förväg och vila i kylen över natten.



3 kommentarer:

  1. Wow, vad fin den ser ut :) MashaAllah. Vad får den från en skala 1 till 10?

    SvaraRadera
  2. mashaAllah du är riktigt duktig !!!

    SvaraRadera
  3. Tack systrar. Den får en 8:a av mig!

    SvaraRadera