2009/05/07

Pizzasallad

Jag gör salladen ofta, enklaste pizzasalladen utan krångliga moment. Hållbar 5-6 dagar i kyl.

Pizzasallad

  • 1/2 stor vitkål eller 1 liten vitkål
  • 1 liter kokande vatten

Dressing

  • 1 1/2 dl matolja
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Strimla vitkålen så tunt du kan. Lägg kålen i en durkslag och häll kokande vatten över. Låt rinna av.

Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en stor rymlig skål lägg kålen i skålen och blanda väl. Den ska svalna i rumstemperatur. Förslut den väl och förvara sedan i kylskåp.

1 kommentar:

  1. Grym e du sis! Haha, du börjar komma igång nu märker jag. Jag ska göra göra reklam för dig inshaAllah. Kramis.

    SvaraRadera