2009/05/11

Saffranskorpor

Färgstark bakbok fylld av läckra recept på allt från småkakor, mjuka kakor och tårtor till matbröd. Boken passar för såväl vana hemmabagare som nybörjare.

Saffransskorpor ca 35 st

  • 100 gr smör
  • 1 g saffran
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl sötmandel (skalad)



Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Förvara dem i burk med tätslutande lock annars suger de åt sig fukt från luften och blir inte så knapriga. En glasburk med lock är perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar