2009/04/13

Kadayif Tatlisi

Det här receptet har jag fått av min mamma, som har fått av min morbrors fru:) Det är en turkisk recept vet ej vad jag ska kalla den för på svenska men god och krämig är den.Den ska vila i kylen över natten den blir godast då.



Kadayif Tatlisi

  • 1 liter mjölk
  • 7 msk strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk maizena
  • 1 msk vaniljsocker

  • 300 gr kadayif (finns i utländska butiker i frysen)
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad valnötter

Lägg alltihop i en djup kastrull, vispa tills den kokar med en visp.Den ska bli tjock i konsistensen.Dra ifrån från värmen och vispa den tills den kallnar.

Hacka kadayif lägg den i stekpannan låt den få lite färg sedan lägger du i smöret , rör om den ska bli gyllenbrun.Lägg åt sidan låt den kallna.

Fördela halva kadayifen i en djup fyrkantig form , på den häller du i mjölkblandningen sedan fördelar du det andra halva kadayifen på.Täck den med aluminiumfolie och lägg i kylen över natten.Skär i lämpliga bitar och servera kallt.

2 kommentarer:

  1. Den får hög poäng av mig. Ja kanske 9 av 10 :)

    SvaraRadera
  2. Den här receptet provade jag igår till iftar ..o den var underbar alla älskade den..den kändes inte mäktig heller o påminde lite om min etimek tatlisi..

    Iyi geceler
    Leyla

    SvaraRadera