2009/04/13

Smördegsbakelser

Snabbt och enkelt gör du läckra bakelser av djupfryst smördeg, vaniljsås , grädde samt de bär och frukt du har tillgång till. Smördegsplattor, sås och bär kan förberedas i god tid, men läggs samman först vid servering.




Smördegsbakelser med frukt och bär


  • 3 plattor fryst smördeg
  • Bär och frukter
  • Grädde
  • Vaniljkräm

Dela på de frysta plattorna blir 6 st , lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt tina ca 5 min.Fukta sedan med lite vatten.Grädda mitt i förvärmd ugn ca 225 C i ca 10 min.

Efter att den har kallnat på plåten delar du på smördegsplattorna i mitten.Lägg vaniljkräm på undre plattorna , jag brukar lägga skivad banan och kiwi på sen lägger man vispgrädde och på den hallon sedan lägger man på locket , pudrar med florsocker och serverar genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar