Petit-choux ca 12-13 st
- 55 gr smör
- 1 1/2 dl vatten
- 70 gr vetemjöl
- 2 ägg uppvispade
Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
Sätt ugnen på 200 C.Koka upp smör och vatten i en stor tjockbottnad kastrull.Tilsätt mjölet allt på en gång och rör kraftigt tills degen släpper kastrullens sidor.Låt svalna något och rör ner äggen ett i taget.
Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
Vispa grädde och florsocker tjockt.Dela petit-chouxerna i mitten fyll den med grädde.Du kan garnera med frukt eller bär, jag valde smält choklad och siktade florsocker på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar