2009/04/23

Petit-choux

Petits-choux är lätta att variera eftersom den kan fyllas med både sött och salt.Smeten till petits-choux kokas och det är viktigt att den vispas ordentligt när mjölet tillsätts.Ballongvisp i en rundbottnad kastrull underlättar.




Petit-choux ca 12-13 st


  • 55 gr smör
  • 1 1/2 dl vatten
  • 70 gr vetemjöl
  • 2 ägg uppvispade

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker

Sätt ugnen på 200 C.Koka upp smör och vatten i en stor tjockbottnad kastrull.Tilsätt mjölet allt på en gång och rör kraftigt tills degen släpper kastrullens sidor.Låt svalna något och rör ner äggen ett i taget.

Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.

Vispa grädde och florsocker tjockt.Dela petit-chouxerna i mitten fyll den med grädde.Du kan garnera med frukt eller bär, jag valde smält choklad och siktade florsocker på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar