2009/04/13

Citron och limekaka


Det här receptet hittade jag för några år sedan i Arlas receptfolder. Den är syrlig, söt och krämig. Den blir godare om den får vila i kylskåpet över natten.
Citron och limekaka:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 gr smör
  • 1 äggula

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron

Garnering och servering:

  • 1 skivad lime eller valfri frukt (jag brukar ta jordgubbar)
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor eller valfri frukt och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar