Det här receptet hittade jag för några år sedan i Arlas receptfolder. Den är syrlig, söt och krämig. Den blir godare om den får vila i kylskåpet över natten.
Citron och limekaka:
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 125 gr smör
- 1 äggula
Fyllning:
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- rivet skal och pressad saft av 1 lime
- rivet skal och pressad saft av 1 citron
Garnering och servering:
- 1 skivad lime eller valfri frukt (jag brukar ta jordgubbar)
- 1 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor eller valfri frukt och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar