2009/04/11

Morotskaka


Morotskaka är en av mina absoluta favoriter, den är lätt att göra och så är den sååå god. Så här kommer min bästa recept på morotskakan...


Morotskaka med Topping


  • 3 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 1 1/2 tsk kanel

  • 1 1/2 tsk bikarbonat

  • 1 1/2 tsk vaniljsocker

  • 3/4 dl matolja

  • 4 1/2 dl fint rivna morötter

Topping:

  • 225 gr Philadelphia original

  • 3 dl florsocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 1/2 dl kokos

Sätt ugnen på 175 C.Vispa äggen och sockret till en porös smet.Blanda mjöl,bakpulver,kanel,bikarbonat och vaniljsockret och vispa ner i smeten.Häll sedan i matoljan och fint rivna morötterna.Bred ut smeten i en långpanna av mellanstorlek.Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 min.Testa med en sticka, om kakan är torr ta ut den.Låt den svalna.

Blanda ost, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.Stryk därefter på toppingen.Garnera med kokos.Skär kakan i lämpliga bitar.

Man kan också göra muffins med den här smeten, det blir ca 18 st stora muffins.Gräddningstiden blir ca 18 min.Det går bra och frysa.

1 kommentar: