Currypasta, kokosmjölk och fisksås ger middagen en thailändsk inramning!!
Asiatisk currywok (4 pers)
400 gr lövbiff
1 purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk fisksås
2 msk färskpressad lime
1 tsk strösocker
rapsolja
Skär köttet i strimlor. Skölj och skär purjolöken i tunna skivor på snedden.Skala och skär morötterna i tunna stavar. Finhacka vitlöksklyftorna.
Stek köttet i 1 msk olja i en wok eller het stekpanna. Ta upp och lägg på ett fat.
Fräs currypasta, 5 msk kokosmjölk och vitlök i 1 msk olja i en het wok eller stekpanna. Tillsätt morötterna och purjolöken stek ca 5 min. Häll i resten av kokosmjölken och låt rätten sjuda 6-7 minuter.
Krydda med fisksås, limejuice och strösocker. Värm köttet i såsen ca 3 minuter. Servera med ris.
Lät gott måste jag nog testa hälsningar Sofia i Moskva
SvaraRaderaja det är gott, det tar inte så lång tid och laga den...hälsar tillbaka tack för kommentaren....
SvaraRaderaVilken bra blogg! Jag har provat svamp soppan (mantar corbasi) och den var såå god att jag åt upp hela nästan ensam :)
SvaraRaderaHoppas du fortsätter att blogga snart, din blogg har inte uppdaterats på länge...
Kram