Äppelpaj ( 6 - 8 bitar )
- 4 äpplen av syrlig sort
- 150 gr smör
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl grädde
- 1/2 dl sirap
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk mald kardemumma
- 4 eksi elma
- 150 gr tereyagi yada margarin
- 2 cay bardagi yulaf unu
- 2 cay bardagi un
- 1 cay bardagi toz sekeri
- 3 yemek kasigi cig krema
- 3 yemek kasigi seker pekmezi
- 1/2 cay kasigi kabartma tozu
- 1 cay kasigi kakule tozu
Elmaların kabuklarını soyup ince ince dilimliyoruz. Tart kalibinin altina diziyoruz. Erittigimiz yagin icine diger malzemeleride ekleyip hamur haline getiriyoruz. Elmallarin üzerine elimizle yayiyoruz. Önceden isitilmis 175 derece firinda yaklasik 25 - 30 dakika pisiriyoruz. Fazla pisirmemeye dikkat edelim yoksa cok sert oluyor. Vanilyali dondurma yada vanilya sosu ile servis yapin. Elma yerine arzu edilirse ahududu, uşkun, dag mersinide kullanilabilir.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar