
Grunddeg till tre olika sorters bullar 3 x 16 bullar
- 50 gr jäst
- 5 dl mjölk (37 grader)
- 1 dl strösocker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk malen kardemumma
- 150 gr rumstempererat smör
- 1.4 liter vetemjöl (840 g )
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i ljummen mjölk. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och mjöl, spara lite till utbakning. Arbeta degen smidig 5- 10 min. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk. Gör de olika fyllningarna under tiden. Dela degen i 3 delar. En för kokosknutarna , en för chokladsnäckorna den sista för vaniljbullarna.
Vaniljfyllning
- 2 msk marsanpulver för kokning
- 2 dl mjölk
- 1 1/2 msk strösocker
Garnering
- 50 gr smör
- 1 dl strösocker
Tillaga marsankrämen enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna. Dela degbiten i 16 delar och forma till runda bollar. Gör en liten grop med mjölat finger. Fyll vaniljkräm i en spritspåse. Spritsa en klick vaniljkräm i varje bulle. Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen 8 - 10 min. Låt bullarna svalna helt.
Smält smöret och häll strösocker i en djup tallrik. Doppa bullarna i smöret och sedan i sockret. Låt svalna på ett galler.
- 75 gr mandelmassa
- 50 gr mörk choklad
- 50 gr rumstempererat smör
- 1 msk strösocker
- 1 msk kakao
Garnering
- 1/2 dl pärlsocker
- 1 ägg
Finriv mandelmassan. Finhacka chokladem. Rör ihop mandelmassa och choklad med smör, socker och kakao. Kavla ut degbiten till en platta ca 30 x 32 cm. Bred chokladfylningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm breda snäckor. Lägg snäckorna i bullpappersformar. Låt jäsa 30 min under bakduk. Vispa upp ägget lätt och pensla snäckorna. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 min. Låt svalna på galler under en bakduk.
- 75 gr rumstempererat smör
- 1/2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1/2 dl kokosflingor
Garnering
- 1 msk kokosflingor
Kavla ut degbiten till en platta ca 30 x 32 cm. Bred på smör och strö över socker, vaniljsocker och kokos. Vik degen dubbel på längden och skär i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna till knutar. Lägg knutarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla knutarna med ägg och strö över kokosflingor. Grädda mitt i ugnen 8 - 10 min. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.
Alla går utmärkt att frysa in.
Grym du e maaan!
SvaraRaderaMerhaba..nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen..vilket smart recept du har och bullarna ser underbara ut..det ska bli spännande och se vilka recept som kommer fram under ramadan...jag ska definitivt prova receptet :)
SvaraRaderaha de gott!!
Leyla
prova receptet jag älskade kokosknutarna, chokladsnäckorna var inget för mig men min dotter älskade den.
SvaraRadera