
- 1 dl matolja
- 1 dl mjölk
- 4 dl vatten
- 1 jäst ( 50 g)
- 1 msk strösocker
- 1 msk salt
- vetemjöl
Tomatsås
- 200 gr passerade tomater
- 1 msk matolja
- 1 tsk orageno
- salt och peppar
Fyllning 1 tonfisk
- Tonfisk i olja
- gul lök
- salt
- oregano - basilika
Fyllning 2 champinjoner
- 2 burk konserverade champinjoner eller halv liter färska
- 1 gul lök
- salt, peppar
- basilika, oregano
- matolja
Fyllning 3 potatis
- 5 potatis
- 1 gul lök
- matolja
- 1 msk tomatpure
- salt, peppar, cayennepeppar
Smula sönder jästen i en stor bunke och tillsätt 4 dl ljummet vatten och lös upp jästen i vattnet. Lägg i mjölken, oljan, sockret, salt och mjöl tillsammans med degvätskan och knåda till en mjuk smidig deg. Degen ska vara lite lös, lite mjukare än örsnibben om man ska jämföra :) Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
Dela degen på 2 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Smöra 2 plåtar och lägg på degen som du har kavlat ut. Låt den vila ca 15 minuter i en dragfritt skåp. Förbered under tiden fyllningarna och tomatsåsen.
Sätt ugnen på 250 grader.
Fyllning 1, skala och dela löken i mitten och skiva den tunt lägg i en skål tillsammans med tonfisken och kryddorna blanda allt.
Fyllning 2, skala och dela löken i mitten skiva den tunt blanda med champinjonerna, oljan och kryddorna blanda väl.
Fyllning 3, skala och riv potatisen i den grova sidan, skala, dela löken i mitten och skiva tunt och blanda med oljan, kryddorna och tomatpuren.
Ta ut plåten och lägg på lite tomatsås, fyllning 1 eller 2 strö pizza ost på och in i ugnen.
Fyllning 3, lite tomatsås på degen potatisfyllningen på och in i ugnen. EJ ost på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar