Kadayif Tatlisi
- 1 liter mjölk
- 7 msk strösocker
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk maizena
- 1 msk vaniljsocker
- 300 gr kadayif (finns i utländska butiker i frysen)
- 2 msk smör
- 1 dl hackad valnötter
Lägg alltihop i en djup kastrull, vispa tills den kokar med en visp.Den ska bli tjock i konsistensen.Dra ifrån från värmen och vispa den tills den kallnar.
Hacka kadayif lägg den i stekpannan låt den få lite färg sedan lägger du i smöret , rör om den ska bli gyllenbrun.Lägg åt sidan låt den kallna.
Fördela halva kadayifen i en djup fyrkantig form , på den häller du i mjölkblandningen sedan fördelar du det andra halva kadayifen på.Täck den med aluminiumfolie och lägg i kylen över natten.Skär i lämpliga bitar och servera kallt.
Den får hög poäng av mig. Ja kanske 9 av 10 :)
SvaraRaderaDen här receptet provade jag igår till iftar ..o den var underbar alla älskade den..den kändes inte mäktig heller o påminde lite om min etimek tatlisi..
SvaraRaderaIyi geceler
Leyla