2012/11/01

Nasi goreng




Ingredienser:

400 g kyckling ( alla delar kan användas )
2 portioner ris
olja
1 st gul lök
lite purjolök (kan uteslutas)
6 dl strimlad vitkål
2 klyftor vitlök
4 tsk curry
1 tsk salt (smaka av)
1 st röd paprika
1 st grön paprika
3 tsk paprika pulver
1 tsk äkta soja

 Gör så här: Om du inte redan har färdiglagat kycklingen, tillaga den i stekpannan i lite olja tills den är färdig stekt. Salta och peppra efter behag.Ställ åt sidan. Koka riset låt den ha lite tugg motstånd. Ställ åt sidan.
 
Under tiden riset kokar gör du allt annat så att du när riset är klart kan blanda ihop det med riset. Skala och hacka löken, purjolöken Skala av några blad på ett vitkålshuvud och skär i strimlor och dela sedan på tvären så att det blir små bitar. Värm en stekpanna till medelvärme med lite av oljan. Stek lök, purjolök och vitkål. Pressa över vitlök. Strö över curry, vitlök och salt. Låt steka tillsammans på svag tills lök och vitkål mjuknar. Häll på mer olja om det ser torrt ut.

Under tiden detta steker skär paprikorna i småbitar.Tillsätt paprika och kött i stekpannan. Häll även över paprikapulver och soja, blanda om och låt steka tillsammans ca 10 minuter. Se till att det inte blir bränt passa noga. Smaka av och tillsätt ev mer av curry och salt.

1 kommentar:

  1. Fortsätt uppdatera och glöm inte mig :D
    /syrran

    SvaraRadera