2011/12/11

Red Velvet Cake

Har tänkt baka den här kakan på länge, det är en kaka som är ganska saftig på grund av filmjölken och oljan. Jag har inte fått den där WOW känslan den liknar morotskakan som jag bakar ofta, jag skulle gärna vilja ha en annan topping som inte har philadelphiaost i, har tröttna på det faktiskt =)













Kaka
smör eller ströbröd till formen
3 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger eller äppelvinäger
1 dl raps- eller solrosolja
2 1/2 dl filmjölk
2 msk röd karamellfärg






Cream Cheese Frosting

3 dl vispgrädde
400 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker













Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter. Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärgen och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr. Låt kakan svalna helt och skär den sedan i 3 våningar (2 våningar om ni använder en större form så kakan blir plattare).










Vispa grädden löst. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och philadelphia. Vispa till önskad konsistens. Bred smeten mellan kakan och avsluta med ett lager runt om hela kakan.Du kn garnera med kokos eller olika frukter.




1 kommentar: