2011/12/18

Bountybollar


Nästa gång du tänker köpa bountychoklad från affären gör inte det,dem här bountybollarna smakar exakt likadana som man köper från affären fast den jag har gjort smakar bättre =)prova du med!





Bountybollar ca 50 st

50 gr smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl grädde
200 gr kokosflingor

Garnering

200 gr ljuschoklad







Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timme.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (stick i en tandpetare så går det lätt att doppa dem utan kladd) och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper. Förvaras kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar