2009/11/03

Köttfärslimpa ( Dalyan köfte )



En god klassiker som alltid går hem är köttfärslimpa med kokt potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker.

Köttfärslimpa för 4 pers :

500 gr nötfärs
1 gul lök
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
lite hackad persilja
salt, svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 ägg




Fyllning :

Morötter
minimajs
broccoli
ärtor



Sätt ugnen på 2oo°.Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 minuter. Blanda i färs, ägg, salt, hackad lök, peppar och timjan, blanda till en fast smet. Lägg plastfolie på en skärbräda och bred ut färsen till en rektangel. Lägg en sträng grönsaker på plattan rulla ihop till en limpa med hjälp av plastfolien. lägg den i en ugnssäker form. Täck köttfärslimpan med lite smör och ställ in i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Skär i lämpliga bitar och servera med brunsås, potatis och lingonsylt till.




Dalyan köfte 4 kisilik :

500 gr kiyma
1 yumurta
1 cay bardag süt
yarim cay bardagi kadar galeta unu
biraz kiyilmis maydanoz
1 sogan
Tuz, karabiber, kekik.

Ici icin :

ufak misirlardan
brokoli
misir
bezelye ( arzuya göre istediginiz sebzeyi ekleyebilirsiniz )



Firini 200 dereceye ayarlayin. Galeta ununu sütün icinde 5 dakika kadar bekletiniz. Ince dogranmis sogani, ve diger kalan malzemelerin hepsini bi karistirma kabin icerisine alin ve iyice yogurun. Tezgahin üzerine stretch film serin, üzerine kiymayi diktdörtgen bi sekilde yayin. Kenar kismina sebzeleri uzunlamasina yerlestirin ve ruko sekli verin. Yaglanmis firin kabina alin ve yaklasik 45-50 dakika pisirin. Dilimlendikten sonra haslanmis patates, kahverengi sos ve yabanmersini receli ile servis yapilir.

1 kommentar:

  1. Åhh va gott det såg ut...ska göra det nästa gång mums

    SvaraRadera