2009/10/22

Svampsoppa ( Mantar Corbasi )

Potatissoppan blir en god svampsoppa när du lägger till kantareller eller champinjoner.

Svampsoppa ( 4 port )
  • 300 gr blandsvamp
  • 3 potatisar
  • 1 gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 görnsaksbuljongtärning
  • 4 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde ( 15 % )
  • 1/2 tsk salt

Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärning. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder löken och potatisen. Tillsätt svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Servera genast




Mantar Corbasi ( 4 kisilik )
  • 300 gr mantar
  • 3 patates
  • 1 sogan
  • 1 sebze tableti
  • yarim cay kasigi tuz
  • 1 su bardagi su
  • yarim su bardagi cig krema
  • 1 su bardagi süt
  • 1 tutam beyaz karabiber ( svartpeppar )
Mantarlari yikayin ve dograyin. Tavanin icine cok az tereyagi koyun ve eritin. Mantarlari ekleyin suyunu salsin ceksin altini kapatin ve kenara alin. Patatesleri ve soganlari soyun ve dograyin. Bi tencerenin icinde cok az yagda kavurun hafif parlak bi renk alinca üzerine suyu, biberini ve sebze tabletini ekleyin. 15 dakika kadar kaynadiktan sonra el blendiri ile patates, sogan karisimini iyice ezin. Mantarlari, kremayi ve sütünü ekleyin. Kaynadiktan sonra tuzunu ayarlayin ve altini kapatin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar