Svampsoppa ( 4 port )
- 300 gr blandsvamp
- 3 potatisar
- 1 gul lök
- 5 dl vatten
- 1 krm vitpeppar
- 1 görnsaksbuljongtärning
- 4 dl mjölk
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde ( 15 % )
- 1/2 tsk salt
Skär svampen i bitar. Fräs den i smör och ställ den åt sidan. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärning. Låt soppan koka ca 15 min. Vispa eller mixa sönder löken och potatisen. Tillsätt svampen, mjölken och grädden. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Servera genast
Mantar Corbasi ( 4 kisilik )
- 300 gr mantar
- 3 patates
- 1 sogan
- 1 sebze tableti
- yarim cay kasigi tuz
- 1 su bardagi su
- yarim su bardagi cig krema
- 1 su bardagi süt
- 1 tutam beyaz karabiber ( svartpeppar )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar