2009/10/20

Kärleksmums ( Kakaolu kek )

Chokladkakan är täckt av en glasyr som smakar kaffe och choklad. Kokosflingor på toppen.

Kärleksmums
  • 150 gr smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl

Glasyr

  • 75 gr smör
  • 2 msk stark kaffe
  • 1/2 dl kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker



Sätt ugnen på 175˚. Smörj och bröa en långpanna ca 2o x 30 cm eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.








4 kommentarer:

  1. Åhhh älskar kärleksmums..o jag har inte gjort det på evigheter...va goda dina ser ut, speciellt med hallon :)

    SvaraRadera
  2. jaa den smakar godare med hallon tycker jag =) då är det dags och baka den igen gumman....

    SvaraRadera
  3. Åhhh det ser bara för gott ut, är urusel på baka men ska ge det ett försök ;)

    SvaraRadera
  4. anonym om du bara följer det som står på receptet tror jag inte att du kommer misslyckas det kommer gå bra ge det en chans bara .....

    SvaraRadera