2009/10/07

Clubsandwich ( tavuklu sandevic )

En klassisk rätt som kan varieras i det oändliga. Det här receptet innehåller de vanligaste ingredienserna kyckling, tomat, rödlök och sallad.

Clubsandwich (8 st )

  • 8 skivor formfranska
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 tomater
  • 1 stor rödlök
  • 3 - 4 salladsblad

Currysås

  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt ( 10 % )
  • 1/2 rödlök
  • 1/4 röd paprika
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk koriander
  • lite svartpeppar

Lägg upp majonnäsen, yoghurten i en skål och finhacka löken och paprikan i små bitar och lägg i.Blanda i curry, svartpeppar, koriander och gurkmeja och rör om. Smaka av och lägg i mer curry om du så önskar. Ställ i kylskåpet helst några timmar innan den ska serveras så de tar smak av allt.

Värm ugnen till 125 grader. Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra dem. Stek dem hela i smör eller olja. Snåla inte på matfettet, Det tränger inte in i köttet så du får ändå en mager maträtt. Stek på ganska hög värme tills filéerna fått fin färg på båda sidor. Flytta över till ett ugnssäkert fat och stek klart i ugnen. Det tar ungefär 15 minuter.

Rosta formfranskan. Bygg club sandwichen: börja med salladsblad, fortsätt med skivad rödlök och tomatskivor och lite dressing. Lägg sedan på kyckling. Ringla över dressingen och toppa med brödbit.
Stick en lång tandpetare eller trästicka genom smörgåsarna. Skär diagonalt. Servera.

Tavuklu sandevic ( 8 adet )

  • 8 tane dilimlenmis ekmek
  • 2 tavukgögsü
  • 2 domates
  • 1 tane kirmizi sogan
  • 3 - 4 yaprak marul

Körisosu

  • 2 yemek kasigi mayonez
  • 4 yemek kasigi yogurt
  • 1/2 kirmizi sogan
  • 1/4 kirmizi biber
  • 1 cay kasigi köri
  • 1/2 cay kasigi hint safrani
  • biraz karabiber
  • 1/2 cay kasigi kuru koriander yada kuru maydanoz
Mayonez ve yogurdu bir tabaga alin, sogani ve kirmizi biberi ince sekilde küpler halinde kiyin ve yogurt karisimina ekleyin. Köriyi, hint safranini, karabiber ve koriander yada maydanozuda ekleyin karistirin. Tadina bakin arzuya göre biraz daha köri atabilirsiniz. Servis yapmadan önce yaklasik 1 saat kadar buzdolabinda bekletin.
Firini 125 dereceye ayarlayin. Tavukgögüslerini mutfak pecetsiyle kurulayin. Tuz ve karabiber serpin üzerine. Yüksek ateste tereyagi yada margarinle birlikte iki tarafi renk alana adar kizartin. Firin kabina alin ve yaklasik 15 dk firinda pisirmeye devam edin. Soguduktan sonra ince dilimler halinde kesin.
Ekmekleri kizartma makinasinda kizartin, üzerine biraz arzuya göre biraz tereyagida sürülebilir. Alta ekmek dilimi koyun onun üzerine sirasiyla marul, halkalar halinde kesilmis domates, halka halka dogranmis sogan ve biraz sos ekleyin. Tavuklari da koyduktan sonra üzerine tekrar sos gezdirin ve ekmek dilimiyle kapatin. Dagilmasin diye kürdanla yanlarindan tutturun ve capraz sekilde kesin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar