2009/09/01

Kryddad kål

Passar som tillbehör till olika kött rätter.

Kryddad kål (4 port )

  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 2 msk majsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • 1 tomat

Skär kålen i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skala och hacka morötterna. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löken och fräs den i 2 minuter i oljan. Lägg i kålen, morötterna och paprikan. Krydda med salt, spiskummin och gurkmeja. Häll på vattnet och låt grytan koka upp.
Koka grytan på svag värme med locket på i 10 minuter. Skär tomaten i bitar och lägg ner den i grytan. Koka grytan i ytterligare 2 minuter tills kålen är mjuk. Servera grytan het.

2 kommentarer:

  1. Lade till en grönsaksbuljongtärning och 1 tsk curry och nästa gång mer tomater.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev säkert godare då, tack för tipset.

      Radera