2009/05/17

Rotfrukter i ugn

idag blev det rotfrukter i ugnen till middag. Till det brukar vi vanligtvis äta kyckling men jag hade inget kvar i frysen så jag tog fisk istället och det blev gott det med.

Rotfrukter i ugn
  • 5 st potatis
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 3 sivribiber (långsmal paprika)
  • olja
  • salt
  • torkad oregano,basilika och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skala alla rotfrukter och skär dem i lika stora bitar. Häll rotfrukterna i en ugnsäker form. Ringla olja över salta, peppra och ha i basilika och oregano. Blanda allting väl och ställ in formen i den varma ugnen. Baka rotfrukterna ca 30 min. Vänd dem då och då så att de blir jämnt brynta. Känn med en provnål eller gaffel om rotfrukterna är lagom mjuka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar