2010/09/19

Silviakaka



En väldigt enkel och snabb bakad kaka dock ändå saftig och god.

SILVIA KAKA


2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyr:
100 g margarin
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
riven kokos






Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Ställ in i mitten av ugnen i 175 grader, i 30 minuter.

Gör glasyren:
Smält margarin i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker. Tag bort kastrullen från spisen.Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar