2009/10/03

Zucchini soppa ( Kabak corbasi )

Mycket mättande höst soppa med massor av grönsaker i...

Zucchini soppa (4 port )

  • 1/2 purjolök
  • 2 stora zucchini eller 3 små
  • 1 potatis
  • 2 msk smör
  • 1,2 liter vatten (kokhett)
  • 1 grönsakstablett
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl grädde
  • 200 gr hackad fryst spenat
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk italiensk salladskrydda



Skala potatisen, ansa och skölj purjon, skala vitlöken. Skär zucchini , purjo, potatis i tunna skivor. Fram med den stora kastrullen, i med lite matfett och fräs de skivade grönsakerna på svag värme med vitlöken och curryn. Rör om då och då med sleven och håll på i 10­-15 minuter utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärningen och italiensk salladskrydda. Koka upp och koka under lock 25-­30 minuter. Rör om ibland. Tag av från värmen, mixa soppan slät och fin med en mixerstav. Tillsätt grädden och hackad frysta spenaten och koka upp ta av från värmen. Servera soppan varm. Om man vill kan man hälla lite pressad citron saft.

Kabak corbasi ( 4 kisilik )

Sonbahar ve kis aylarinda insanin icini isiticak bir corba cesidi. Mutlaka denemelisiniz....

1/2 pirasa
2 büyük kabak yada 3 kücük
1 patates
2 yemek kasigi tereyagi yada margarin
1,2 litre kaynamis su
1 sebze tableti
2 dis sarimsak
200 gr taze ispanak yada dondurulmus dogranmis ispanak
1 cay kasigi köri
1 cay bardagi cig krema
1 cay kasigi italyan salata baharati

Patatesi soyun, pirasayi iyice yikayin, sarimsaklari soyun. Patatesleri, kabagi ve pirasayi küp seklinde fazla kalin olmamak sartiyla dograyin. Derin bi tencerede yagi eritin sebzeleri, köriyi ve sarimsagi ekleyin. Yaklasik 10 dakika renk almadan kisik ateste kavurun. Kaynamis suyu, sebze tabletini ve italyan baharatinida ekleyip25-30 dakika daha kaynatin. Arada karistirmayi unutmayin. Atesten alip blenderle iyice ezin sebzeleri. Icine cig kremayi ve dogranmis ispanagi (yada dondurulmus ispanagi ) ekleyip tekrar atesin üzerine koyun bi tasim kaynadiktan sonra atesten alin ve sicak servis yapin.

1 kommentar: