2009/10/26

Lax i ugn ( Firinda somon baligi )

En enkel men ack så god fiskrätt som ingen kan misslyckas med.


Lax i ugn ( 4 port )
  • 1 purjolök
  • 4 laxfiléer
  • 3 dl grädde
  • 3 dl crem fraiche
  • 1 - 2 msk fiskkrydda
  • salt

Skölj och strimla purjolöken. Lägg den i botten av en ugnsfast form och lägg på laxen ovanpå. Salta.

Rör i hop grädde och creme fraiche. Smaka av med fiskkrydda. Häll blandningen över fisken och ställ in i ugnen, 200 C ca 20 min. Servera med ris och en god sallad.








4 kommentarer:

  1. Låter både gott och enkelt. Måste prova, gillar lax. Finns det alltså något som heter "fiskkrydda"? /Tina

    SvaraRadera
  2. Japp det finns i hemköp här i Rissne. Knorr märket har en. Om du inte hittar hör av dig...

    SvaraRadera
  3. Förresten har du vanlig grädde, eller matlagningsgrädde? /Tina

    SvaraRadera
  4. tycker det blir godare med vanlig grädde(40%) men du kan ju ta matlagningsgrädde det funkar lika bra...

    SvaraRadera