2009/09/06

Kadinbudu köfte


Kadinbudu köfte är en mycket populär rätt i Turkiet.
Kadinbudu köfte ( ca 30 st)
  • 1 dl rundkornigt ris
  • 500 gr nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 msk torkad mynta
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk matolja
  • salt

Fritering

  • mjöl
  • ägg
  • matolja/majsolja

Lägg 1/3 av nötfärsen i en stekpanna. Bryn den lite. Hacka löken fint och lägg den i stekpannan, låt färsen och löken brynas. Ta av från värmen och låt den kallna. Koka riset i lite vatten den ska bli lite klibbig och mjuk. Låt kallna. Ta en stor skål lägg i lök/färs blandningen och resten av färsen, riset och resten av ingredienserna och blanda väl. Låt vila i kylskåp ca 15 minuter. Med våt hand ska du rulla upp och forma avlånga ”korvar” av färsen. Doppa de först i mjöl sedan i ägg och fritera den i den heta oljan. Ta upp det, låt fettet rinna av i en hushållspapper. Serveras med ris och någon typ av dressing som innehåller yoghurt.

1 kommentar: