2009/09/21

Banoffepaj

Banoffepaj ( 8-10 pers )

  • 200 gr digestivekex
  • 100 gr smält smör

Fyllning

  • 3 skivade bananer eller 220 gr hallon
  • 1 burk kondenserad mjölk ca 400 gram
  • 3 dl mellangrädde eller vispgrädde

Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och täck helt med vatten. Fyll på allt eftersom vattnet försvinner. Koka ca 3 timmar och 15 minuter. Smula kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en löstagbar form, ca 24 cm. Ställ kallt tills tofeen är färdig. Kyl den öppnade burken i kallt vatten. Bred ut smeten över pajskalet.

Skiva bananerna lägg dem ovanpå eller om du väljer hallon lägg hallonen på. Vispa grädden och bred över bananen eventuellt på hallonen. Riv lite blockchocklad över och ev. några bananskivor eller hallon. Ställ kallt en stund före servering.

5 kommentarer:

  1. Imorgon ska jag få smaka på den här pajen som jag fått höra mycket positivt om, återkommer med recension =)

    SvaraRadera
  2. hehe ja du får smaka på den och säga vad du tycker, jag är öppen för båda dålig och bra kritik =)

    SvaraRadera
  3. Banoffepajen är himmelsk, den är nog en av de godaste pajerna jag någonsin ätit. Men jag måste säga att den var mäktig det går inte att äta mer än en bit, dock är varje tugga underbar =)

    SvaraRadera
  4. Kul att du gillade det. Som sagt så räcker det med en bit för mig med,fast den är underbarrrr god =)

    SvaraRadera
  5. Åt för första gången denna paj i Grekland. Blev helt förälskad i den! Överlycklig att jag fann den här. Nu ska det mumsas;)

    SvaraRadera