2009/07/06

Cacik

God kall sås med yoghurt och gurka , passar perfekt till grillad eller äta den som tillbehör till en massa annat mat. Är mycket populär hos medelhavsländerna mest Turkiet och Grekland.

Cacik 4 portioner

  • 1/2 gurka, grov riven
  • ca 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vinäger
  • 1 tsk olivolja
  • salt
Blanda allt förutom olivoljan smaka av med salt . Låt stå lite kallt och ringla olivolja över innan du ska servera.

2 kommentarer:

  1. Mmmm jag älskar cacik, men lite mer flytande som kall soppa...när den är tjockare passar det utmärkt till grillat..smarrigt blir det

    ha de gott!

    Leyla

    SvaraRadera
  2. lite mer som ayran fast med gurka i ellerhur :D älskar det med..

    SvaraRadera