2009/05/20

Tonfisk-champinjon-potatis pizza

Pizzadeg 2 plåtar eller 4 st runda pizzor
  • 1 dl matolja
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 jäst ( 50 g)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • vetemjöl

Tomatsås

  • 200 gr passerade tomater
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk orageno
  • salt och peppar

Fyllning 1 tonfisk

  • Tonfisk i olja
  • gul lök
  • salt
  • oregano - basilika

Fyllning 2 champinjoner

  • 2 burk konserverade champinjoner eller halv liter färska
  • 1 gul lök
  • salt, peppar
  • basilika, oregano
  • matolja

Fyllning 3 potatis

  • 5 potatis
  • 1 gul lök
  • matolja
  • 1 msk tomatpure
  • salt, peppar, cayennepeppar

Smula sönder jästen i en stor bunke och tillsätt 4 dl ljummet vatten och lös upp jästen i vattnet. Lägg i mjölken, oljan, sockret, salt och mjöl tillsammans med degvätskan och knåda till en mjuk smidig deg. Degen ska vara lite lös, lite mjukare än örsnibben om man ska jämföra :) Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.

Dela degen på 2 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Smöra 2 plåtar och lägg på degen som du har kavlat ut. Låt den vila ca 15 minuter i en dragfritt skåp. Förbered under tiden fyllningarna och tomatsåsen.

Sätt ugnen på 250 grader.

Fyllning 1, skala och dela löken i mitten och skiva den tunt lägg i en skål tillsammans med tonfisken och kryddorna blanda allt.

Fyllning 2, skala och dela löken i mitten skiva den tunt blanda med champinjonerna, oljan och kryddorna blanda väl.

Fyllning 3, skala och riv potatisen i den grova sidan, skala, dela löken i mitten och skiva tunt och blanda med oljan, kryddorna och tomatpuren.

Ta ut plåten och lägg på lite tomatsås, fyllning 1 eller 2 strö pizza ost på och in i ugnen.

Fyllning 3, lite tomatsås på degen potatisfyllningen på och in i ugnen. EJ ost på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar