2009/05/23

Rabarber med kokos och mandeltäcke

Kokos i fyllningen ger gott tugg till pajen.

Rabarber med kokos och mandeltäcke 15 min+ 35 min i ugn.

  • 500 gr rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1/2 msk potatismjöl

Deg

  • 3 dl kokos ( 100 gr )
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 100 gr smör skuret i bitar
  • 1 äggula
  • 1/2 dl hackad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader.Ansa rabarbern och skär den i ca 2 cm breda bitar. Lägg dem i en ugnsäker form. Strö över socker, vaniljsocker och potatismjöl och blanda väl. Blanda kokos, socker, mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och äggula. Arbeta ihop till en deg. Strössla degen över rabarbern och strö på mandeln.

Tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera kakan ljummen med vaniljglass, vispad grädde eller creme fraiche smaksatt med vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar